• Alergie pokarmowe. Porady lekarzy i dietetyków

  • Producent:PZWL (Wydawnictwo Lekarskie PZWL)
  • Autor:Mirosław Jarosz (red.), Jan Dzieniszewski (red.)
  • Kategoria:Alergologia
  • W magazynie: 0 szt.
  • Dostępność: Wysyłamy w ciągu 7 dni roboczych

wydanie I, 228 stron, 16 tabel, oprawa miękka, format 145 x 205 mm
Alergie pokarmowe. Porady lekarzy i dietetyków



Pneumonologia i alergologia - Wybrane jednostki chorobowe
18,00 zł
20,00 zł
Pneumonologia i alergologia - Badania diagnostyczne i postępowanie
18,00 zł
20,00 zł
Ilustrowany podręcznik chorób alergicznych.
65,20 zł
72,00 zł
Choroby alergiczne wieku rozwojowego
52,92 zł
66,15 zł
Astma u młodzieży i dorosłych
59,72 zł
74,66 zł
Astma i choroby obturacyjne oskrzeli u dzieci
71,10 zł
79,00 zł



W swej najłagodniejszej formie alergia pokarmowa wywołuje lekki obrzęk warg i jamy ustnej, w swej najcięższej formie powoduje zapaść naczyniową połączoną z gwałtownym spadkiem ciśnienia. Ta ostatnia reakcja nosi nazwę wstrząsu anafilaktycznego. By ochronić się przed tego rodzaju doświadczeniami, trzeba zachowywać nieustanną czujność, wystrzegając się spożywania przypadkowego jedzenia. Autorzy poradnika sugerują, jak zmodyfikować sposób jedzenia - co jeść, a czego unikać - aby nie dopuścić do takich sytuacji. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze alergolodzy.