• Atlas anatomii przeżuwaczy

  • Producent:Elsevier Urban & Partner
  • Autor:R.R. Ashdown, S.W. Barnett, E.A. Baines, S.H. Done
  • Kategoria:Weterynaria
  • W magazynie: 0 szt.
  • Dostępność: Wysyłamy w ciągu 7 dni roboczych

wyd. I polskie, red. N. Pospieszny
262 strony
rok wydania: 2011
format: 248x305 mm, opr. broszurowa
ISBN: 978-83-7609-267-6


 

Atlas anatomii przeżuwaczy



Zwierzaki mają głos. Poznaj sekretny język psów i kotów
23,20 zł
29,00 zł
Zabiegi chirurgiczne u koni w warunkach pozaszpitalnych
131,40 zł
144,00 zł
Wybrane elementy żywienia a problemy zdrowotne krów mlecznych
46,30 zł
49,00 zł
Weterynaryjne PSB Mosby
39,60 zł
44,00 zł
Stany nagłe małych zwierząt
141,80 zł
154,00 zł
Rehabilitacja psów
145,50 zł
159,00 zł





W Atlasie anatomii przeżuwaczy przedstawiono najważniejsze zagadnienia z zakresu anatomii topograficznej bydła i kóz. Omówiono w nim kolejno: budowę anatomiczną głowy, szyi, kończyny piersiowej, klatki piersiowej, brzucha, kończyny miednicznej, części dalszych kończyn, miednicy oraz pochodnych powłoki wspólnej. Dodatkową wartością tej publikacji są umieszczone na początku każdego rozdziału informacje kliniczne, związane z omawianą okolicą anatomiczną, a także liczne zdjęcia radiologiczne głowy i kończyn. Zastosowane terminy polskie i łacińskie zostały ujednolicone zgodnie z Weterynaryjnym Mianownictwem Anatomicznym. Niniejsza książka jest przeznaczona dla studentów medycyny weterynaryjnej oraz praktykujących lekarzy weterynarii.