.. Żywienie kobiet w ciąży ..

Dodaj recenzję:
  • Autor: Dorota Szostak-Węgierek , Aleksandra Cichocka
  • Wydawnictwo: PZWL (Wydawnictwo Lekarskie PZWL)
  • Dostępność: Wysyłamy w ciągu 7 dni roboczych  (0 szt.)
  • 29,00 zł 26,10 zł

 
Stron: 160
ISBN: 9788320044157
Rok wydania: 2013
Wydanie: 2
Oprawa: miękka
Format: A5
Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, ale i oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą czy w czasie ciąży? A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w naszym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone w nim problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.