.. Żywienie w chorobach serca ..
Dodaj recenzję:- Autor: Zofia Wieczorek-Chełmińska
- Wydawnictwo: PZWL (Wydawnictwo Lekarskie PZWL)
-
Dostępność: Wysyłamy w ciągu 7 dni roboczych
(0 szt.)
- 39,00 zł 35,41 zł
Wydanie: 2;
Rok wydania: 2015;
Wydawca: PZWL;
Oprawa: Miękka;
Format: 20.5x14.5cm;
Liczba stron: 224;
Ciężar: 0,25 kg
ISBN: 978-83-200-4499-7
Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi. A my? My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory. Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. A jak - dajemy wam gotową "receptę".