.. Żywienie w chorobach serca ..

Dodaj recenzję:
  • Autor: Zofia Wieczorek-Chełmińska
  • Wydawnictwo: PZWL (Wydawnictwo Lekarskie PZWL)
  • Dostępność: Wysyłamy w ciągu 7 dni roboczych  (0 szt.)
  • 39,00 zł 35,41 zł

Wydanie: 2;
Rok wydania: 2015;
Wydawca: PZWL;
Oprawa: Miękka;
Format: 20.5x14.5cm;
Liczba stron: 224;
Ciężar: 0,25 kg
ISBN: 978-83-200-4499-7

Cały cywilizowany świat już dawno wie, że nadmierne spożycie tłuszczów zwierzęcych, cukru i słodyczy, ograniczenie błonnika i witamin prowadzą do miażdżycy, nadciśnienia, zawału serca i zakrzepicy krwi. A my? My przodujemy w statystyce umieralności na choroby krążenia i nowotwory. Każdy moment jest dobry, aby podjąć decyzję, że chcemy żyć zdrowiej, a więc dłużej! A na to jest jedna rada: zmienić radykalnie sposób żywienia. I nie chodzi tu wcale o to, aby się głodzić i męczyć wymyślnymi dietami. Po prostu trzeba jeść inaczej. A jak - dajemy wam gotową "receptę".